Сьогодні у Луцьку не вийшли на маршрут 115 автобусів – вони не мали валідаторів, щоб забезпечити можливість оплати проїзду електронним квитком.

Читайте також: "Підвези сусіда": лучани створили групу у Viber та Telegram для взаємодопомоги

Про це розповів Суспільному начальник управління транспорту і зв'язку Луцької міськради Володимир Степанов.

Нагадаємо, що з 11 грудня у Луцьку припиняють перевезення пасажирів за автобусними маршрутами № 3, 9, 9−а, 11, 17−а, 19, 24, 25, 26, 26−а, 28, 29, 32.

07:30 ранку, проспект Соборності, на зупинках черги.

08.15 у 40-му мікрорайоні черг на зупинках немає, пасажири в транспорті розраховуються картками.

Чекає громадський транспорт Іванна: “Казали, що не буде їздити 28, 24,22, а вони ходять і 12 буде розвертатися, ми чекаємо. Маршруток трохи менше, але то не сильна загроза.

О дев'ятій годині в районі ЛПЗ на зупинках черги у громадський транспорт.

Читайте також: Як працює луцький транспорт після запущення системи оплати по валідаторах

Чекає громадський транспорт Олег Карась: "Приблизно 30-ть хвилин стою, мені потрібно на відродження, чекаю 10-ку, але хоча б тролейбус був. На навчання їду. Я знав про це. Думаю може повезене, які ні, то прийду тата попрошу аби завіз".

Чекає громадський транспорт Інна Боцеровська: "Чому Ви викликаєте таксі? – Бо транспорту немає. Стою хвилин 25-30. Маса людей, фізично я туди не сяду. Я пропустила два тролейбуса і одну маршрутку".

Ускладнений доїзд був з вулиці Володимирської.

Пасажирка громадського транспорту Оксана: "До Там-Таму, вечір додому повертатися, не знаю чим буду їхати. Труднощі великі. Сіла на тролейбус, їду до вокзалу, далі ітиму пішком через міст, відповідно запізнююся на роботу, добре, якщо пронесе сьогодні".

Пасажир громадського транспорту Володимир Шендюк: "Як Вам нова система електронної оплати проїзду? – Зручно. Тільки треба звикнути. Багато хто ще не мають карток".

Читайте також: У луцькому транспорті продовжили термін оплати готівкою

Пасажирка громадського транспорту Людмила Поліщук"Для сільських мешканців не зручно. Я приїхала в лікарню. Поручається, що на день приїхав – не зручно, бо треба купувати картку. Старіші люди не знають де купувати та де поповняти".

У районі вулиці Львівської, говорить лучанка Світлана Матусевич, рух транспорту ускладнений.

Пасажирка громадського транспорту Світлана Матусевич: "30 хвилин простояла на зупинці біля технічного університету. Проїхав четвертий тролейбус, якось ним заїхала, але ще треба на ТАМ-ТАМ якось доїхати".

У мікрорайоні Вишків черг немає, Володимир Степанов каже: "Луцьке підприємство електротранспорту пустило свій автобус у ту частину міста".

Начальник управління транспорту і зв'язку Луцької міськради Володимир Степанов: "Виїхали і працюють на маршрутах 44 тролейбуси, відбулася перестановка з маршрутів №15, 15-а, пару машин додали на маршрути № 1, 2, 4, 12 – це кінцеві вулиці, де автобуси не працюють. На сьогодні працюють 56 автобусів, які обладнані валідаторами".

Читайте також: У Луцьку оплатити за проїзд у транспорті можна через мобільний додаток на телефоні (посилання)

Нагадаємо, до 18 грудня включно пасажири у громадському транспорті зможуть розраховуватися за проїзд і готівкою, і електронними квитками. Таке рішення напередодні ухвалили на позачерговому засіданні виконкому. Володимир Степанов це пояснив введенням в дію мобільного додатку. Тиждень часу влада міста дала на те, аби навчитися із ним працювати.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook