Тільки за останній тиждень в Україні зафіксовано 1319 випадків захворювання на кір, при цьому з початку 2018 року – понад 35 тисяч українців захворіли на цю хворобу.

Читайте також: Відкриття вчених: сидячий спосіб життя небезпечніший за паління

Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі розповів генеральний директор Центру громадського здоров'я МОЗ України Володимир Курпіта, пише Сегодня.

За його словами, в більшості випадків на кір хворіють діти.

"На 26 жовтня зафіксовано понад 35 тисяч випадків захворювання на кір, при цьому 61%, близько 21,5 тисяч, – це діти. Найчастіше хворіють діти від 5 до 9 років, які свого часу пропустили друге щеплення від кору, і їх імунітету недостатньо для того, щоб протистояти цій хворобі", - говорить Курпіта.

Найбільше випадків фіксується в західних областях країни – Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській.

Читайте також: Вчені відкрили ліки, здатні перемогти хворобу, що вбиває жінок

"Найбільше кір фіксується в тих регіонах, де люди мало вакцинуються. До речі, 65% хворих – раніше не щеплені люди", – доповнює директор Центру.

При цьому за 2018 рік в Україні зафіксовано 15 смертей від ускладнень після захворювання на кір, серед них – більшість в Одеській області.

"13 осіб з померлих – не мали щеплення", – доповнює Курпіта.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter