Представники Луцького слідчого ізолятора заперечують факт насильницької смерті Дмитра Листовничого, який загинув внаслідок отримання тяжких фізичних травм.

Про це йшлося 4 грудня під час зустрічі депутатів Луцької міської ради з керівництвом Луцького СІЗО, пишуть Волинські Новини.

Начальник слідчого ізолятора Сергій Киреєв стведжує, що ув'язнений Дмитро Листовничий помер своєю смертю. З його слів, ув'язнений був алкозалежний та перебував на обліку лікаря-нарколога. Окрім того, загиблий в'язень був судимий 5 разів, зокрема й за вживання наркотиків.

Лікар слідчого ізолятора повідомив, що приписав тому два препарати, серед яких "Димедрол", аби полегшити йому страждання.

20 листопада в післяобідню пору в'язень виводився з камери для надання медичної допомоги.

Його перевели в одиночну камеру, аби постійно за ним спостерігати.

У день смерті о 16.48 було помічено, що в'язень почувається погано. У 16.53 викликали швидку, яка прибула о 17.00, о 17.10 лікарі швидкої почали реанімовувати чоловіка, але 17.30 ними була констатована смерть.

Причина смерті за судовою-медичною експертизою - гостра печінкова недостатність, токсичний гепатит. Згодом на місце події викликали працівників слідчо-оперативної групи, які оглядалися місце.

Також начальник СІЗО назвав повною нісенітницею те, що в загиблого була дірка у голові. А отримані травми наніс собі сам внаслідок його неадекватної психічної поведінки, каже начальник слідчого ізолятора.

«Травми не відповідають дійсності. Це йдуть подряпини, а не удари. Це підтвердила судово-медична експертиза», - зазначив Сергій Киреєв.