На Полтавщині викрили два "реабілітаційних центра", де примусово стримували близько 40 осіб.

Читайте також: Били та заставляли працювати в полі: злочинці утримували в рабстві майже 100 людей на Одещині (відео)

Співробітники прокуратури провели низку обшуків з метою встановлення фактів незаконного позбавлення волі та обмеження особистої свободи громадян. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Під час проведення слідчих дій у двох реабілітаційних центрах з'ясовано, що загалом в них знаходились 40 осіб, які за кошти родичів проходили курс реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності. Втім, 21 "пацієнт" повідомив, що їх тримали на території закладів незаконно, усупереч їх волі, обмежуючи особисту свободу. Права вільного виходу з домоволодіння останні не мали, вікна були заґратовані та закриті, доступ свіжого повітря обмежено", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Прикордонники затримали чоловіка, який намагався вивезти трьох українок у сексуальне рабство в Німеччину

Крім того, деякі особи повідомили, що працівники реабілітаційного центру примусово надавали лікарські засоби невідомого походження, а за порушення режиму останніх карали шляхом обмеження доступу до їжі та забороною спілкування між собою. За результатами обшуків 21 особа за власним бажанням залишила вказані реабілітаційні центри.

Правоохоронці встановили організаторів незаконних дій. За вчинення злочинів передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter