Кабінет міністрів України призначив заступника міністра фінансів України Сергія Верланова головою Державної податкової служби України.

Читайте також: Порошенко оголосив призначення очільників ДФС та митниці до фіналу конкурсу

Рішення ухвалили під час засідання уряду 8 травня, повідомили у прес-службі Міністерства фінансів.

Сергія Верланова призначили на 5 років. Випробувальний термін триватиме 1 місяць. 

Після призначення Сергія Верланова уряд проведе реєстрацію нової юридичної особи Державної податкової служби України. До неї переведуть частину працівників ДФС (не менше 30%). Згодом Кабмін має ухвалити рішення про початок роботи цієї установи.

Напередодні, 23 квітня, відбувся кінцевий етап конкурсного відбору на главу Державної податкової служби.

Читайте також: НАБУ підозрює радника Порошенка у корупції

"Трійка фіналістів у прямому ефірі представили членам комісії свою програму розвитку служби у вигляді презентації, а потім протягом години відповідала на запитання представників бізнесу, народних депутатів, експертів, демонструючи фахові знання, лідерські якості, організаційні навички та стресостійкість", – мовиться у повідомленні.

В результаті перемогу здобув Сергій Верланов. Він отримав 16,45 балів. Його суперник Сергій Петухов набрав 13,54 бала, ще один, Дмитро Олексієнко, не набрав балів, достатніх для рейтингового оцінювання.

Нагадаємо, що напередодні оголошення конкурсу на посаду очільника ДПС, Петро Порошенко оголосив ім'я майбутнього переможця в прямому ефірі "112 каналу", таким чином розсекретивши, що саме Верланов стане переможцем.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook