Лідера проросійського руху "Український вибір" Віктора Медведчука готують у президенти.

Читайте також: Вибори-2019: Вакарчук діє, як у свій час Ющенко

Існує сценарій такого призначення, заявив журналіст Віталій Портніков в ефірі espreso.tv.

"Якщо не вдасться зберегти державотворчий курс і якщо популістські переможуть на президентських виборах 2019 року, то 2021 року президентом України стане Віктор Медведчук. Можливо, він вже буде прем'єром в "Уряді національної єдності". Можливо президент піде у відставку за станом здоров'я. Тоді він, як голова Верховної почне виконувати обов'язки. Ось вам і вся історія. Дуже просто", – заявив Портніков.

Віктор Медведчук розпочав підготовку до власного "президенства", вважає журналіст. Лідер партії "Український вибір" дає концептуальні інтерв'ю світовим засобам інформації. Зокрема, у розмові з ВВС заявив "я – патріот своєї країни", "я роблю все, що можу для своєї країни".

За словами Портнікова, Росія та агенти її впливу можуть привести Медведчука на пост глави держави.

"Перемагають популістські сили. Лідери цих популістських сил говоритимуть теж саме, що вони говорять зараз: що потрібно домовлятися з Путіним. Захід не може нам допомогти. Він тільки висуває умови, що нам потрібно припиняти війну з Росією. Ця війна не припинялася. Українська влада не хотіла її припиняти, бо на війні "збагачувалася", – каже журналіст.

Портніков прогнозує кілька сценаріїв миру на Донбасі.

"Перший сценарій миру – створюється така собі Боснія. Під іноземним керівництвом. В яку Україна ніколи не матиме доступу. Другий – Україна погоджується з Мінськими угодами і надає окупованим територіям фактичну автономію, яка там записана. З поширенням цієї автономії на інші так звані російськомовні регіони", – прогнозує публіцист.

За прогнозами Портнікова, у 2020-2021 році можливі дочасні парламентські вибори. Після – президентські.

"На них балатуватиметься одна кандидатура. Її підтримає більшість українського суспільства. А всі інші кандидати – у вишитих сорочках – підставні. Вони кричатимуть, що готові воювати з Росією до останнього українця. Але всі будуть над ними сміятися. Тому що реальний народний висуванець, герой, кумир, людина, яка домовилася з Путіним і про полонених, і про інтеграцію, і про все інше, матиме абсолютну підтримку громадян. Це людина, яку ще 2004 року обрали в Кремлі в якості президента України", – каже журналіст.

Як уточнив Портников, йдеться саме про Медведчука.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter