До Конституційного суду готується подання щодо перенесення дати виборів президента України. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець ("Народний фронт").

Читайте також: Друзі Порошенка масово вивозять своє майно за кордон, – журналіст

"За моєю інформацією, готується подання до Конституційного суду з метою перенесення дати виборів президента України", – написав він.

Ємець не уточнив, хто саме готує таке подання та на яку дату ініціатори хочуть перенести дату виборів. Водночас джерела ТСН.ua повідомили, що відповідне подання, швидше за все, передадуть депутати, близькі до БПП. Приводом подання стало те, що попередні президентські вибори відбувалися в травні 2014 року, а не в березні, як прописано в Конституції, інформує УНІАН.

Читайте також: Стало відомо, скільки українців готові прийти на президентські вибори у 2019 році

У Конституції зазначається, що чергові президентські вибори відбуваються в останню неділю березня п’ятого року повноважень президента. Формально, п’ятий рік повноважень Порошенка починається 25 травня 2019 року. Водночас попередньо всі очікували, що вибори пройдуть в останню неділю березня 2019 року, тобто 31 березня.

На думку джерела ТСН.ua, метою перенесення виборів є не збільшення терміну президента Петра Порошенка, а зменшення часу для нового президента працювати зі старим складом парламенту і внесення зміни до законодавства, наприклад щодо проведення парламентських виборів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter