Проблема відсутності житла для дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, одна із найгостріших. Над пошуком шляхів вирішення згаданої проблеми працює депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Михайло Імберовський.

Читайте також: Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" – лідер у національному рейтингу благодійників

Прес–служба Волинського УКРОПу

Захист житлових прав дітей–сиріт, а також дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа в Україні законодавчо закріплений. Згідно закону, після досягнення 18 років такій дитині мають безкоштовно надати житло для постійного проживання.

На превеликий жаль, безліч дітей–сиріт, досягнувши повноліття залишаються сам на сам зі своєю проблемою. Коли дітям–сиротам просто бракує відповідних знань, досвіду та можливостей, то можновладці упродовж тривалого часу воліли просто не помічати проблеми. 

З метою вирішення згаданого питання депутатський корпус Волинської обласної ради у лютому 2017 року затвердив цільову соціальну Програму забезпечення житлом дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2017–2021 роки. Програма передбачає щорічне виділення коштів із обласного та місцевих бюджетів для придбання житла. Зокрема, в поточному році з обласного бюджету на Програму виділено 2,8 млн. грн.

Читайте також: У селі на Волині відбувся фестиваль з нагоди першої писемної згадки

Днями депутат Михайло Імберовський здійснив виїзд у Ковельський район з метою перевірки умов життя дітей–сиріт, яким мають надати, або відремонтувати житло уже цього року. До слова, цьогоріч на реалізацію програми у Ковельському районі виділили 400 тис. грн. бюджетних коштів.

"Я абсолютно переконаний, що голослівними твердженнями про те, що невдовзі вдасться забезпечити дітей–сиріт житлом проблема не вирішиться. Неприпустимо говорити про побудову нової країни із таким необдуманим, до трагічного легковажним ставленням до молоді. Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця не залишився осторонь цієї проблеми, а тому підтримав запровадження Програми забезпечення житлом дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2017–2021 роки . Я поділяю його хвилювання, а тому й взяв на себе сміливість контролювати процес її реалізації на місцях. Нині завдань надзвичайно багато, але я не втрачаю віри у те, що до 2021 року нам вдасться змінити життя багатьох молодих людей на краще, адже сенс навіть не у квадратних метрах, а у відчутті захищеності, усвідомленні того, що ти у світі не один", – зазначив Михайло Імберовський. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter