Народні депутати запропонували активістам вирішити проблему автомобілів з іноземною реєстрацією за прикладом Молдови.

Читайте також: Як українська влада хитро позбувається від "євроблях"

Про це заявила голова податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна в інтерв’ю “Новое Время. Бізнес”.

“Я б хотіла, щоб ми пішли шляхом, який пройшли наші сусіди, які мали таку ж проблему. Та ж Білорусь мала велику кількість автомобілів на литовській реєстрації і змогла вирішити цю проблему кілька років тому”, – сказала вона.

“Молдова теж вирішує цю проблему. Ця країна застосувала понижуючий коефіцієнт до ставок акцизного податку та всіх інших податків, встановлених в країні, які були і які є”, – додала Южаніна.

Вона розповіла, що передала відповідні матеріали активістам, для того, щоб вони могли ознайомитися з напрацюваннями.

“Якщо ми візьмемо досвід Молдови, просто перепишемо все під копірку, чи влаштує їх такий варіант? Я думаю, що ми найближчим часом отримаємо відповіді і будемо рухатися далі. Але точно ні в якому разі не можна робити таку акцію по амністії, тобто дозволити розмитнити автомобіль за безцінь”, – додала нардеп.

“Тому, буде справедливо, якщо до діючої шкали ставок акцизного податку ми застосуємо певний коефіцієнт. Наприклад, вони заплатять 25-30% від встановленої ставки акцизного податку. Але з урахуванням тих ступенів, які у нас зараз є за ставкою акцизного податку в залежності від віку автомобіля “, – резюмувала Южаніна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook