Для того, щоб уберегти себе і близьких від ботулізму, слід знати, в яких продуктах криється небезпека.

Читайте також: Як правильно засмагати влітку, щоб не нашкодити організму

Шанувальники домашньої консервації повинні переглянути свої смаки, пише newsyou.

Причина в тому, що перемогти можливий ботулізм можливо лише при автоклавуванні при 125-градусній температурі, що можливо лише в промислових умовах. До того ж сумна статистика стверджує, що майже 60 відсотків випадків захворювання на ботулізм закінчуються загибеллю потерпілого.

Як стверджують вчені, при звичайному кип'ятінні ведеться боротьба з вегетативним варіантом інфекції.

Потенційна загроза здоров'ю міститься в рибних, овочевих, м'ясних і грибних консервах. Приблизно 70 відсотків зареєстрованих випадків ботулізму припадає саме на гриби. Однак смажені і варені гриби не такі небезпечні, як мариновані.

Читайте також: Розповіли про небезпеку приготування шашлика

Спори ботулізму можуть з'явитися в консервах з м'яса, якщо між забоєм і власне приготуванням продуктів проходить тривалий період. Крім того, на це може вплинути недостатньо якісна промивка та недотримання правил копчення.

Спалахи інфекції ботулізму викликає вживання в'яленої та копченої риби, що може бути викликано порушенням умов зберігання, приготуванням продукту, який був спочатку зіпсований.

Джерелами зараження також можуть стати овочі, які були погано очищені від грунту.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter