Є продукти, які сприяють збереженню пам'яті, але є і такі, які можуть спровокувати її втрату, особливо якщо у вас є схильність до захворювань мозку.

Читайте також: Супрун спростувала міф щодо вживання супу щодня

Останнім часом усе більш поширеними стають проблеми пам'яттю, а також такі захворювання, як хвороба Альцгеймера або недоумство, пише Terrawoman.

Уникайте цих продуктів, якщо ви хочете захистити свій мозок, а також зберегти пам'ять:

1. Оброблене м'ясо

Усі оброблені продукти шкідливі для здоров'я, особливе м'ясо. Копчена індичка, шинка або бекон – це дуже смачно, але дуже згубно впливає на роботу мозку!

2. Попкорн

На жаль, хоча попкорн – це улюблена закуска безлічі людей, він не дуже корисний для роботи мозку.

Дослідження довели, що надмірне вживання попкорна провокує втрату пам'яті, оскільки він містить діацетил, хімічну речовину, яка продукує амілоїдні бляшки.

Читайте також: Експерти радять не купувати "масло" по 11 гривень та "білу воду"

Враховуючи, що ці бляшки накопичуються в мозку, вони можуть спровокувати розвиток хвороби Альцгеймера.

3. Пиво

Більшість пива, яке продається на ринку у наш час, містять нітрит, який підвищує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

4. Оброблені сири

Такі продукти шкідливі для мозку, тому що вони накопичують білки в організмі, що збільшує ризик втрати пам'яті і розвитку хвороби Альцгеймера.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter