На жаль, багато українців на собі знають, що таке синусит. Такою назвою називають запалення придаткових носових пазух, що пов’язане із порушенням відтоку їх вмісту і нормальної аерації, внаслідок чого в порожнинах пазух розвиваються хвороботворні мікроорганізми. Серед основних причин захворювання відзначають переохолодження, алергічні захворювання, анатомічні дефекти носоглотки. Синусит може бути гострим та хронічним. У переважній більшості гострого синуситу, його причиною є віруси, але більшість важких форм викликано бактеріальною мікрофлорою.

Симптоми захворювання

Симптоматика гострого та хронічного синуситу багато в чому схожа. Серед спільних симптомів виділяють:

  • Неприємні відчуття в зоні навколоносових пазух давлячого характеру;

  • Виділення з носу з домішкою гною;

  • Кашель;

  • Неприємний запах з рота;

  • Часткова або повна втрата нюху.

На обличчі в зоні пазух можуть бути набрякання. Відчуття болі більш інтенсивно відчувається при гострій формі захворювання. Серед ознак синуситу часто ззустрічається головний біль, в тому числі, в зоні чола, потилиці, за та поміж очима. В цілому хворий при синуситі відчуває себе незадовільно, його температура тіла підвищена, іноді буває озноб.

Лікування синуситу

Вилікувати захворювання швидко можливо лише за умов своєчасного звернення до фахівця на ранніх стадіях хвороби. Правильне лікування може назначити тільки лікар після встановлення відповідного діагнозу. Не слід робити самостійні висновки із наведеної в цьому дописі інформації. Препарати від синуситу можна придбати онлайн за найкращою ціною на сайті "Аптеки Доброго Дня" за посиланням: https://www.add.ua/levofloksacin-500-mg-5-tabletki.html. Тут найприйнятніші умови оплати та доставки товарів.

Профілактика

Як зазначають фахівці, найкращий спосіб профілактики цієї недуги – попередження простудних захворювань та грипу, а також їх ефективне лікування. Поради при цьому прості та знайомі всім з самого дитинства. Перед поверненням з вулиці та перед прийомом їжі слід ретельно мити руки з милом. Дієва рекомендація – вакцинація від грипу щороку. Її ефективність доведена численними науковими дослідженнями. Всі інші методи профілактики, в тому числі й народні, можуть мати лише допоміжне значення. В будь-якому разі серйозне відношення до лікування та профілактики такого серйозного захворювання убережуть Вас від можливих наслідків та ускладнень.