Тариф на проїзд у маршрутних автобусах у Луцьку становитиме 5 гривень, а учні та студенти до 18 років зможуть їздити маршрутками за 2 гривні.

Читайте також: Проїзд у луцьких тролейбусах здорожчає до 3 грн – пояснили причину

Проект рішення про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху ухвалили під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 16 травня, передає Інформаційне агенство "Волинські новини".

До Луцької міської ради звернулись суб’єкти господарювання, що здійснюють перевезення пасажирів автобусами на міських маршрутах загального користування щодо підвищення розміру тарифу та надали відповідні розрахунки. А саме, перевізник ПП "АТП №1" – маршрути № 11 та 19, перевізник ТзОВ ВТП "Санрайз" – маршрути № 1, 2, 16, 10, 12, 22, перевізник ПАТ "Луцьке АТП 10701" – маршрути № 3, 9, 17а, 18, ТОВ "АТП-Луцьк" – маршрути №№ 31, 47 та Луцьке підприємство електротранспорту – № 24, 25, 26, 28, 29, 9а.

Розрахунковий тариф на перевезення пасажирів автобусами по маршрутах загального користування у звичайному режимі руху складає від 3,08 грн до 6,78 грн, середній розрахунково-плановий тариф по маршрутах загального користування у звичайному режимі руху становить 4,69 грн.

Розрахунки тарифу розглянуто Територіальним відділенням Антимонопольного комітету та отримано погодження до даного проекту рішення.

Читайте також: Скільки заробляють луцькі перевізники

Як повідомив директор департаменту економічної політики Олександр Озінович, у проект рішення пропонують внести декілька змін. Зокрема, вартість проїзду становитиме 2 гривні за наявності учнівського чи студентського квитка для осіб віком до 18 років. Тариф у розмірі 4 гривні буде скасований з моменту набуття чинності нового рішення. Рішення про встановлення тарифу у розмірі 5 гривень набирає чинності не з 16 травня, як планували раніше, а з моменту публікації рішення у друкованих ЗМІ.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter