Прокуратура Волинської області подала в суд на Волинську обласну державну адміністрацію через те, що Волинська ОДА надала "Волиньторфу" дозвіл на вилучення земель лісогосподарського призначення на території Маневицького району з подальшою зміною їх цільового використання.

Читайте також: Вночі невідомі пограбували ДП "Волиньторф"

Про це повідомляє Незалежна профспілка гірників України.

Директор "Волиньторфу" Іван Киричик зазначив, що землі про, які йде мова входять до меж їхньої ліцензії, виданої до 2028 року. Бо ж землі, про які йде мова не вкриті лісом, там – болото. Підприємство використовуватиме ці земельні ділянки від видобуток торфу.

"Вже декілька років блокується відведення земельних ділянок під видобуток торфу. Можливо комусь не вигідно, щоб підприємство працювало стабільно, забезпечило робочими місцями працівників та відраховувало податки до державного та місцевих бюджетів.

Читайте також: Посадовця "Волиньторфу" підозрюють у махінаціях на мільйони гривень

ДП "Волиньторф" знаходиться у переліку підприємств, які підлягають приватизації. І складається враження, що зараз робиться все для того, щоб довести підприємство до банкрутства , а потім за безцінь його приватизувати", – зазначила голови ППО НПГУ ДП "Волиньторф" Аліна Базарнова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook