Обласна прокуратура Волині не знайшла порушень у діях співробітників Маневицької місцевої прокуратури, які провели незаконний обшук і вилучення документів у приміщенні Прилісненської сільської ради, не дочекавшись ухвали суду.

Читайте також: Прокуратура намагається через суд скасувати рішення Прилісненської ОТГ

Про це пише Інформаційне агенство Волинські Новини.

Так, працівники прокуратури спільно із правоохоронцями 29 березня здійснили обшук і вилучення документів у Прилісненській сільській раді, не дочекавшись рішення Луцького міськрайонного суду. Незаконно вилучені документи, своєю чергою, повернули 2 квітня – після того, як суд ухвалою від 30 березня відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про надання дозволу на проведення обшуку.

Читайте також: Тиск на Прилісненську ОТГ продовжується: прокуратура намагається паралізувати роботу громади

Попередньо, 28 березня, прокуратура безпідставно вимагала в сільради терміново надати копії документів, не маючи на це законних підстав. Окрім того, Маневицька прокуратура подала позов на громаду. Усе це – через рішення Прилісненської ОТГ співпрацювати з КП "Волиньприродресурс".

Прилісненська сільська рада, зі свого боку, направила до прокуратури та СБУ звернення щодо протиправних дій працівників маневицької прокуратури із проханням про можливість подальшого їх відсторонення від займаних посад.

Читайте також: Прилісненська ОТГ скаржиться на незаконне втручання Маневицької прокуратури у свою діяльність

Однак Прокуратура Волинської області, оскільки не виявила в діях маневицьких прокурорів жодних порушень, зазначила у відповідь на звернення, що підстав для початку досудового розслідування щодо правомірності дій працівників Маневицької місцевої прокуратури, як і для їх відсторонення від займаних посад "не вбачається".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter