"Оголошення війни" головою Волинської ОДА Олександром Савченком політичній партії УКРОП через, буцімто, причетність до підпалу автомобілів під Луцьком, викликало у волинян найрізноманітнішу реакцію: від подиву та обурення, до жартів і кепкувань із такої заяви.

Читайте також: Голова Волинської ОДА Савченко на місяць заморозив роботу області

Що писали волиняни в соцмережах з цього приводу висвітлило Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, що у ніч на 30 січня невідомі підпалили екскаватор і дві вантажівки, які належать дружині голови Підгайцівської ОТГ Юрія Семенюка. Голова Волинської ОДА, не чекаючи початку слідства, вже встиг заявити, що за цим стоїть ні хто інший, як "представники місцевого УКРОПу". Цю заяву спростував очільник волинського осередку Вячеслав Рубльов, який зазначив, що Савченко взяв на себе функцію суду і тисне на правоохоронців.

"У 30-ті роки НКВС таким займалась, як зараз Савченко. Чиновники повинні працювати над бюджетом, над його наповненням, над розвитком області, а не воювати з неугодними – це і так підриває довіру до президентської вертикалі влади у волинян. Така клоунада, яку влаштував голова облдержадміністрації, це не рівень чиновника, голови ОДА, а принцип: була б стаття злочину, а людина знайдеться", – каже політик.

Проте, причиною підпалу техніки може бутиі відмова голови Підгайцівської ОТГ власним коштом фінансувати агітацію за Петра Порошенка на президентських виборах.

Тим часом голова ОДА спробував ототожнити підпал техніки з нападами та вбивствами активістів в Україні, що викликало обурення у користувачів соцмереж.

"Ще суду не було, а винні вже призначені. Хоча й до Укропу любові не маю, вважаю голова ОДА не має права так чинити. Сором!" – Лариса Бондарчук.

Читайте також: У Волинській ОДА віддали наказ дорожникам "латати" дороги у сніг та прямо в болото (відео)

Керівник виконавчої гілки влади на Волині також заявив, що "оголошує війну УКРОПу", проте ця гучна заява викликала хвилю нерозуміння і навіть кепкування серед волинян.

"Савченка припекло в голову і він отримав сонячний удар. По-іншому його звинувачення УКРОПу в підпалах назвати не можна. Пане Савченко, пролікуйте свою голову, будь ласка, бо від Ваших припадків вся Волинь страждає", – пише депутат Волиньради Володимир Кучер.

Ветеран батальйону "Донбас", волинянин Богдан Пташник жартує, що кому, як не генералу Савченку знати про війну.

"Відкрив Фейсбук, а там вся стрічка забита "губернатор оголосив війну УКРОПу"... Ні, в мене, звичайно, нема такого багатого бойового досвіду (в першу чергу отриманого, звичайно ж, на сході), як в генерала Савченка, але одне я знаю точно. У будь-якій війні найбільше страждає мирне населення... А оскільки я – якраз типовий представник того самого мирного населення, то ноги в руки, скочив в машину... і до самого Ковеля без перекурів", – кепкує Пташник.

Читайте також: Губернатор Волині Олександр Савченко не пропустив журналістів на зустріч із Порошенком

У зв’язку із заявою Савченка щодо залучення столичних правоохоронців до розслідування лучанин Ілля Токаренко кепкує, що, мовляв, варто було б долучити і легендарного літературного героя – лейтенанта Коломбо.

Та додає, що в той час, коли резонансні вбивства активістів в Україні не розслідуються, очільник ОДА вимагає ледь не введення надзвичайного стану через підпал техніки. І це тоді, коли через ним же заблоковане виконання бюджету області, страждають комунальні заклади, лікарні та волиняни, які потребують фінансової допомоги.

У коментарях під гучною заявою користувачі уже поросили голову ОДА краще оголосити війну бідності на Волині, а також серйозно взятись за покращення безпеки на вулицях Нововолинська.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter