У розпорядженні журналіста Олександра Дубінського опинилося листування, яка може свідчити про організацію Адміністрацією президента кампанії по недопуску в ефір серіалу "Слуга народу-3".

Читайте також: Зеленський очолив рейтинг кандидатів у президенти

Про це повідомляє видання "Коментарі".

Кампанія по недопуску на телеекрани серіалу "Слуга народу-3" з Володимиром Зеленським у головній ролі може бути справою рук нардепа від БПП, екс-голови правління КВУ Олександра Черненка. Доручити ж йому завдання зірвати показ серіалу могла Адміністрація президента. Про це свідчать скріншоти листування нібито Черненка з нібито помічником Петра Порошенка і аудіофайли рекомендацій депутата, в яких він повідомляє про свої дії.

В опублікованих журналістом Олександром Дубінським скріншотах листування особа, представлена як Олександр Черненко каже, що у нього є кілька ідей щодо недопуску серіалу в ефір. Він також зазначає, що консультується з цього питання з ЦВК і Нацрадою з ТБ і радіомовлення.

Як випливає з матеріалів, при підготовці кампанії депутат консультується з Євгеном Радченко - юристом і заступником голови ЦВК, і "громадськими" юристами.

"Я думаю, що ми нацькуємо громадськість на цей серіал, коли він вийде. ЦВК дуже акуратні в цьому питанні, вони з ініціативою точно не вийдуть, але якщо до них буде звернення, вони будуть реагувати. І Нацраду потрібно підключити", – вважає Черненко.

Читайте також: Родичі-мільйонери, вила, витвори мистецтва: що задекларували 10 найрейтинговіших кандидатів у президенти

Крім того, він пропонує задіяти громадську раду при Нацраді з питань телебачення і радіомовлення, щоб провести експертизу серіалу перед показом на предмет наявності в ньому агітації.

На скріншотах також видно, що Черненко погоджує текст новини КВУ по експертизі, яка незабаром була опублікована на сайті і Facebook-сторінці комітету.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінці у Facebook