Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за статтею "Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації" після вилучення репітера, встановленого на даху будинку Волиньради. Обладнання могли використовувати для підсилення сигналу "жучків", встановлених у будинку облради.

Читайте також: Кому належить прослуховуюча апаратура, знайдена у Волинській облраді

Нагадаємо, що 4 квітня на даху Волинської обласної ради було виявлено прослуховуючу апаратуру, про якуповідомив на сесії голова облради Ігор ПалицяЗ його слів, фахівці припускають, що це пристрій для підсилення сигналу "жучків", встановлених в облраді.

У Нацгвардії заявляють, що використовували його лише для підсилення сигналу рацій. Однак на знайдені схемі роботи репітера окрім рацій вказані ще й інші невідомі передавальні пристої. 

Фахівці припускають, що репітер міг служити для підсилення сигналу так званих "жучків" – мініатіаюрних підслуховуючих пристроїв, які не можуть обійтись без підсилювача через свій слабкий сигнал. Тобто, окремі частини будівлі могли таємно прослуховуватись.

УСБУ Волині розпочало провадження за статтею 359 Кримінального кодексу України. А саме – незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

У відомстві зазначають, що на обладнання призначать експертизу, яка встановить, чи належить знайдене обладнання до спецзасобів негласного отримання інформації.

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter