Настоятель храму Іверської ікони Божої Матері в Дніпрі Микола Несправа заявив, що у нього зараз складне матеріальне становище через коронавірус і почав збирати гроші на пожертви. Причому в той же день придбав велику земельну ділянку.

Читайте також: Коронавірус не завада: у Почаївській лаврі на Великдень провели масові богослужіння

Початок збору коштів у церкві пояснили складним матеріальним становищем через карантин. Сам Микола Несправа запевняє, що про використання всіх зібраних грошей прихожанам церкви відзвітують згодом, пише Слідство.Інфо.

14 квітня цього року протоієрей Несправа придбав земельну ділянку площею 25 соток в селі Шульгівка, що за 70 кілометрів від Дніпра. Каже, що за власні кошти.

"У мене є робота. Я працюю в університеті внутрішніх справ (Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ – ред.), я професор кафедри міжнародних відносин. Крім цього, хобі – я 20 років займаюсь ландшафтним дизайном, екодизайном", – зауважує Несправа.

У тому ж селі Несправа майже три роки володіє ще одною ділянкою на 25 соток та невеликим приміщенням. Вони йому дісталися в подарунок. Настоятель розповідає, що отримав це майно від людей, для яких робив екодизайн. За словами Несправи, він займається екологічною тематикою і навіть має лабораторію на території храму. А на цих ділянках нібито збирається вирощувати рослини, занесені до Червоної книги.

"Для того, щоб організувати цей проект, мені потрібно територію хоча б з пів гектара", – каже Несправа. Як розповідає священнослужитель, стара ділянка розміщена поряд з новою. Утім, за даними кадастрової карти, між ними росте ліс.

Мешкає священик у приватному будинку у Дніпрі, який, з його слів, має 200 квадратів площі і розміщується на ділянці площею п’ять соток. "Я в цьому домі живу 20 років", – каже настоятель храму і додає, що він дістався йому від батьків.

Також Миколі Несправі з 2014 року належить дві ділянки сукупною площею 20 соток у селі Царичанка, яке розміщене на відстані 90 кілометрів від обласного центру. Там, за словами священика, також планували зробити лабораторію екологічних досліджень. Проте нібито невдало вибрали місце. "Там просто закинута ділянка", – каже він.

Храм Іверської ікони Божої Матері належить до Дніпропетровської єпархії УПЦ Московського Патріархату. Збудували його у 1998 році у сосновому лісі в північній частині Дніпра. З того часу його настоятелем є Микола Несправа.

Щодо онлайн-збору пожертв Несправа пояснює, що ці кошти потрібні для забезпечення роботи храму. "Ми порадилися, яким способом краще збирати пожертви, і вирішили зробити через цю послугу", – каже він. За його словами, за останню добу надійшло близько восьми тисяч гривень пожертв.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook