Громадська активістка Оксана Марищук, яку знає чи не весь Луцьк та й мабуть область за її неординарні акції громадської непокори біля прокуратури і Головного управління Національної поліції у Волинській області та емоційні виступи на сесіях міської ради, нещодавно відновила пікетування під прокуратурою.

Читайте також: Відома луцька активістка відновила пікетування прокуратури

Цього разу, на її плакаті написано про злочини, які нібито покривають правоохоронні органи у Волинській області. Для того, аби хоч якось привернути увагу громадськості до прокурорського свавілля, Оксана Марищук прикувала себе наручниками до вхідних дверей обласної прокуратури. Під час осінніх протестів біля прокуратури, її керівництво прийняло безглузде рішення, яке лучани висміяли у соцмережах виставити нацгвардійця.

 

Нагадаємо, що громадська активістка особисто знайома із лідером "Радикальної партії" Олегом Ляшком, який побачив її під час сидячого пікету у 2017 році. І саме через Оксану та інших небайдужих він "відчитав" тодішнього головного прокурора області Максима Киричука за бездіяльність. Вимогою Оксани Марищук тоді було відстоювати верховенство права і покарати винних у численних, на її думку, злочинах.

Додамо, що прокуратура Волині давно працює як каральний орган, який використовується, як тиск на громадян та посадовців. Так, Маневицька прокуратура побачила незаконні дії у співпраці Прилісненської ОТГ з підприємством "Волиньприродресурс". Прокурори почали чинити тиск на голову громади учасника АТО Ігоря Терещенка і навіть вилучили усю документацію, не навівши законних підстав. Втім, коли справа набула розголосу, суд визнав, що діям прокуратури забракло обгрунтування і їй довелось повернути усю документацію.

Читайте також: Шпига "кришує" злочинців, – активістка під час сесії Волиньради

Також яскравим прикладом бездіяльності прокуратури є закриття справи про побиття волинськими патрульними кіборга та інваліда війни Юрія Величка (з позивним "Монгол")Протягом року прокурори чотири рази закривали справу про побиття, мотивуючи це відсутністю складу злочину.

Ще колишній прокурор Волинської області Максим Киричук під час чергової сесії у стінах облради заявив, що виділення земель у розмірі 200 гектарів на Хуторі Лоше Маневицького району кримінальному авторитету Віталію Солдатихіну, який незаконно видобуває бурштин.

З Оксаною Марищук воліють не знайомитися політики, її побоюються чиновники, а "професійні" громадські активісти, такі як Сергій Рижков – від неї просто тікають.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter