Антимонопольний комітет України розпочав розглядати справи про порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції трьома найбільшими мобільними операторами країни – "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell.

Читайте також: Українські аптеки підозрюють у змові

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила державна уповноважена АМКУ Марія Процішен.

"Було ухвалене рішення про відкриття справ проти компаній "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell за ознаками порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції", – йдеться у повідомленні.

Йдеться про зміну мобільними операторами розрахункового періоду в тарифних планах – з місяця до 28 днів.

Читайте також: В Україні дозволили показувати фільми "18+" без часових обмежень

За її словами, оператори пояснили таке рішення тим, що розрахунковий період в один місяць встановлений законодавством саме по відношенню до абонентської плати, і підкреслили, що у них є інший вид оплати – "плата за пакет послуг", до якого таке нормативне обмеження не поширюється.

Водночас, за інформацією АМКУ, у внутрішніх документах операторів в розділах "Термінологія" згадується саме "абонентська плата", що не вписується в логіку пояснень операторів. Процішен підкреслює, що окремі оператори навіть у своїй комунікації з абонентами про введення чотиритижневого розрахункового періоду писали навпроти платежу – "абонплата".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter