Вулиці міста треба прибирати ретельніше і траву скошувати якісніше вважає керівництво Луцької міської ради. Чи покращується благоустрій міста – відтепер контролюватимуть ще ретельніше.

Читайте також: У Луцьку чергові замінування – залізничний вокзал, АЗС і кілька приміщень

З настанням літа лучани все більше часу проводять у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки – прогулюються з друзями, дітьми. То ж охайний вигляд паркових алей – справа важлива. Та й загалом місто має прибиратись краще переконаний радник Луцького міського голови Ігор Поліщук. Особливо багато претензій до роботи підприємства "Луцьктеркомсервіс".

"На сьогоднішній день в нас місто прибирається незадовільно. В першу чергу в мене є претензії до прибирання доріг. На багатьох відрізках там, де прибирає підприємство – я не знаю, в чому причина – чи щітки треба міняти, чи ще щось, якась несправність техніки, чи без води прибирається. Йшла машина, сьогодні полоса залишається після машини пилу, їде автомобіль на швидкості і весь цей пил підіймається та іде на тротуар і на пішоходів. Так не може бути", – каже Ігор Поліщук.

Він наголосив, що якщо за два тижні на краще не виправиться ситуація з прибирання підприємством "Луцьктеркомсервіс", то з ним буде розірвано договір достроково. То ж порекомендував провести ревізію інвентарю для прибирання.

Читайте також: Скільки у Луцьку коштують полуниця та черешня і коли подешевшають літні ягоди і фрукти

Зауваження є і до скошування трави, особливо – в парку.

"Росте трава більш інтенсивно, ніж попередні роки, але такої ситуації по косінню бути не може. По коліна, по пояс трави бути не може. В тому числі і в парку. Поділили місто ми на зони, щоб ми мали розуміння, хто яку зону косить. Ми будемо їздити, перевіряти. Ми будемо виїжджати, брати представника житлово-комунального господарства, буде Петрочук Костянтин, можливо, Недопад Григорій – будем їздити в суботу в 6 годин ранку до тих пір, поки не буде порядку", – додає радник міського голови.

З тим, що на деяких ділянках міста траву скошують не надто ретельно погодився перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

"Центральні частини, особливо Старе місто, центральна частина міста, там, де є великі потоки людей, мають бути покошені. За будинками, на прибудинкових територіях. Зокрема, я би просив Департамент муніципальної варти знову ж таки пройтися і по ОСББ, і по наших комунальних закладах. Я їхав, дивлюсь – не дуже якісно покошено біля садочка. Є територія, за яку відповідає керівник комунального закладу", – каже Григорій Недопад.

Якщо кожен буде дбати за благоустрій міста і виконувати свою роботу – Луцьк стане таким місцем, де приємно прогулюватись і в яке хочеться приїхати.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook