Рішення Окружного адміністативного суду Києва про незаконну націоналізацію Приватбанку не позначиться на роботі банку.

Читайте також: Розповіли, які професії зникнуть у майбутньому

"Нацбанк вже заявив, що готує апеляційну скаргу на рішення суду. Спочатку справа повинна потрапити в Шостий апеляційний адміністративний суд. Там розглядатиметься 2–3 місяці. Далі Верховний суд. Там розгляд може пройти за пару місяців. Поки справа банку знаходитиметься в судах клієнтам нічого не загрожує", – пояснює адвокат Ростислав Кравець, передає ubr.ua.

Щоправда вкладники Приватбанку через паніку можуть почати знімати гроші з рахунків.

Читайте також: Гонтарева була другою загрозою для української економіки після агресії РФ

"Щоб уникнути втечі депозитів з окремо взятого банку, можуть ввести тимчасовий мораторій на виплату вкладів. Якщо це станеться, це буде короткострокова міра. При відносно стабільному курсі, я б сильно не переживав", – каже виконавчий директор The Bleyzer Foundation Олег Устенко.

Частка депозитів як населення, так і бізнесу у Приватбанку становить 219,3 млрд грн з 939,3 млрд грн всіх депозитів в Україні.

Рішення суду про незаконну націоналізацію Приватбанку може вплинути на стосунки з міжнародними фінансовими організаціями. У крайньому випадку, вони можуть призупинити кредитування. Водночас у 2019–2020–их Україні потрібно виплатити за зовнішніми кредитами $15 млрд. Цього року найбільші виплати припадають на травень – близько $2 млрд.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook