Жителі Луцька вкотре скаржаться на сморід. Про це лучани пишуть у соцмережах, а також скаржаться, телефонуючи на "гарячу лінію" Луцькради. 

Читайте також: Мелясна барда не скидається на поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, - директор БіоПеку

Неприємний запах відчувається на вулицях Роговій, Гірній, Ужвій та Гулака-Артемовського, Вороніхіна, Богдана Хмельницького.              

Що ж стало причиною, ми з’явовували у першого заступника Луцького міського голови Григорія Недопада.

"Швидше за все, неприємний запах, який відчувався днями в окремих районах Луцька, поширюється із села Гірка Полонка. Каналізаційна мережа у Гіркій Полонці не підключена до мереж міста Луцька. Сільська рада Гіркої Полонки досі не змогла вирішити проблеми смороду і не знайшла можливостей для підсилення каналізаційно-насосної станції, при цьому і на об'єднання із Луцьком Гірка Полонка не погоджується. Тому Луцька міська рада не має повноважень для вирішення проблем зі смородом за межами міста, на це має звернути увагу обласне управління екології. Бажання під'єднати село до каналізаційних мереж Луцька, без підсилення КНС №4, загрожує новими проблемами для каналізаційних мереж нашого міста. На заміну КНС №4 потрібно близько 700 тисяч гривень.

Зараз Луцьк зробив усе можливе для того, аби не створювати проблем зі смородом у місті. У 2017 році в терміновому порядку міською радою Луцька було виділено близько 5 млн грн. на побудову каналізаційної мережі в мікрорайоні Вересневе, якої там не було більше 20 років і всі несанкціоновані скиди каналізаційних стоків потрапляли на очисні цукрового заводу. Завдяки побудові каналізаційної мережі всі ці маси перенаправлені на очисні споруди міста Луцька. Таким чином проблеми з неприємним запахом, що відчувався на вул. Львівська, ГПЗ, й інших частинах міста, були вирішені. Якщо виникатимуть нові прояви неприємного запаху в Луцьку, будемо вирішувати ці питання з допомогою муніципальної варти, патрульної поліції й інших органів міської влади", - повідомив чиновник.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter