Відеоролик, на якому кандидат у президенти України Володимир Зеленський погоджується на депати з опонентом Петром Порошенком, потрапив у скандал через те, що команда чинного Гаранта і його прихильники не розібрались у ситуації і почали безпідставно звинувачувати лідера президентських перегонів у зв'язках з Росією.

Читайте також: Зеленський дав Порошенкові 24 години на роздуми і викликав на дебати (відео)

Депутат БПП і щира прихильниця Петра Порошенка Ірина Геращенко на facebook звинуватила Зеленського у співпраці з Росією і знову почала педалювати тему зв'язків кандидата з Кремлем.

Тему підхопили і "порохоблогери" у соцмережах та на YouTube.

Що ж сталось насправді? Відеоролик Зеленського потрапив із мережі на обговорення у пропагандистську програму "60 минут" російського телеканалу "Россия 24". Після цього компанія Kedoo Entertainment Russia позначила цей ролик своїм авторським правом.

Читайте також: Порошенко прийняв виклик Зеленського (відео)

Це не єдиний подібний випадок. Kedoo Entertainment Russia регулярно "заливає" відео на свою платформу і ставить своє авторське право після того, як контент з'являється на російському телебаченні, зокрема на програмі "60 минут" каналу "Россия 24".

Однак, якщо справжній правовласник оскаржує так дії, то Kedoo Entertainment Russia найчастіше відступає і відмовляється від авторських прав.

Ідентична історія сталась з відео Зеленського. Втім "порохоботи", як завжди не розібравшись у ситуації, бездумно накинулись на конкурента свого фаворита із закидами про "ЗРАДУ".

Пізніше, окремі прихильники Порошенка зрозумівши, що облажалися, опублікували спростування попереднім звинуваченням проти Зеленського і видалили свої позорні пости у Facebook щодо даної ситуації.

Зокрема та сама Ірина Геращенко написала: 

"До фейків і аферистів ставлюся негативно. Тому фейки видаляю і визнаю, якщо був фейк. Буду рада, якщо цього золотого правила дотримуватимуться і опоненти.

Р.S. Це про дорогий і пафосний ролик Зе про стадіон. Його знімали місцеві продакшн, як з’ясувалося, а РФ-компашки просто відразу радісно його залили собі і позначили свого фаворита на українських виборах.

Юристка Ольга Деркач, професіонал в авторському праві зазаначила, що фіктивний правовласник (Kedoo Entertainment Russia, - ред.), робот, який автоматом забиває авторські права на весь контент, який був використаний в новинах РФ.

Я проти неправдивих новин".

Цікаво, що прихильники Порошенко, навіть не зважаючи на те, що зганьбились із "російським слідом", продовжили ту саму риторику – "Зеленський – агент Кремля"... Мабуть, як і 30% українців.

Насправді ж, відомо, що Володимир Зеленський є найбільш незручним президентом України для Росії. А лідер РФ Володимир Путін може піти в наступ, щоб допомогти Порошенку утриматись у владі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook