У селі Баришівка під Києвом затримали 2 шкуродерів − 20-річну Яну Майбороду і 32-річного Вадима Лобка.

Читайте також: Лучани скаржаться на бездушних осіб, які жорстоко вбивають котів

Вони називалися волонтерами-зоозахисниками, натомість жорстоко вбивали тварин. Про це у Facebook повідомила зоозахисниця Світлана Лаврикова.

Вона розповіла, що до зоозахисників за допомогою звернулася дівчина. За її словами, псевдоволонтери з маленьких цуценят варили суп. Так, за інформацією активістів, Яна Майборода під ім'ям Ольги Колесникової виманювала у людей гроші на притулок, який насправді виявився концтабором.

"Є інформація, що ще існує 2 концтабори, де Майборода та її спільник утримують тварин", − додала вона.

На місці активісти знайшли 19 кинутих, хворих і виснажених тварин. Знайшли також близько 50 трупів котів і собак. Зоозахисники написали заяву до поліції, проте активісти побоюються, що шкуродерка Майборода може втекти та уникнути відповідальності. Кияни вимагають відкриття справи за фактом жорстокого поводження з тваринами.

Лаврикова зазначила, що Майборода та Лобко знаходяться в райвідділі в Баришівці. Багажник їхнього автомобіля виявився забитий трупами тварин. Також зоозахисниця розповіла, що було зафіксовано близько 20 випадків крадіжки домашніх тварин, шахрайства, жорстокого поводження і доведення до смерті.

Читайте також: 6-річна живодерка розтинає ножем живих кошенят та цуценят у Києві (ВІДЕО)

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter