Дві книгарні, що працювали на проспекті Волі, об’єднають, а приміщення планують продати з аукціону.

Читайте також: Гриневич розповіла, що чекає на вчителів пенсійного віку

Про це йшлося під час засідання 46-ї сесії Луцької міської ради 29 серпня.

Як повідомила начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко, йдеться про приміщення книгарні "Планета", яке зараз звільнене. Посадовець нагадала, що "Планета" − комунальне підприємство, засновником якого є облрада. Таким чином, книгарня "Освіта" торгуватиме і науковою літературою, яку раніше продавали в книгарні "Планета".

Щодо приміщення книгарні "Освіта" за цією ж адресою, Алла Грабко поінформувала, що 31 жовтня завершується договір оренди. До облради звернулися з проханням відшукати приміщення для переселення книжкового магазину. Там повідомили, що приміщення шукають і пропонуватимуть переїхати на проспект Перемоги, 14, у будівлю, де розташовується департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Читайте також: В Україні школярам зменшили канікули

Алла Грабко наголосила на тому, що якщо депутати не підтримають цей проект, то й надалі оренда приміщення буде продовжуватись, а якщо підтримають, то після звільнення приміщення його виставлять на аукціон.

Радник луцького міського голови Ігор Поліщук заявив, що цього року з ініціативи партії "Укроп" було відкрито бібліотеку на вулиці Кравчука, також є проект "Дому для дітей і батьків".

"Коли ще приділялася така увага бібліотекам? Жоден з тих, хто зараз критикує це рішення не виділив кошти для ремонту бібліотеки!", − наголосив Поліщук.

Також слово мав депутат міської ради Богдан Свирида.

"Я був депутатом міської ради 5 скликань і брав участь у багатьох вирішеннях проблем Луцька. Відкритий лист звернення, який я написав − підписали багато заслужених людей міста, загалом понад 3 тисячі підписів, які хочуть аби не продавали приміщення книгарні. Для освіти це доленосне рішення, адже всі книжки, які потрібні дітям і дорослим є у нас в книгарні", − зауважив депутат.

Рішення по продажу книгарні прийнято.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter