Українська мережа ресторанів "Lviv Croissants" ("Львівські круасани") відмовилася від меню для відвідувачів російською мовою. Про це інформує адміністрація закладу у Facebook.

Читайте також: Відома акторка та співачка подала документи на російське громадянство

У компанії пояснили, що встановили термінали для самообслуговування, де за замовчуванням була російська мова, проте цю опцію принципово прибрали.

"Ми встановили в мережі наших закладів термінали для обслуговування гостей. Це потрібно для можливості безконтактного замовлення. Все заради безпеки наших гостей та працівників в умовах епідемії COVID-19.

За замовчуванням програмне забезпечення таких терміналів прописане для користування не лише українською, англійською та польською, а і російською мовами. На жаль, змінити налаштування за один-два дні ми фізично не могли. Але свідомо вирішили, що не будемо відтягувати встановлення таких терміналів. Хоч і вирішили, що російської мови в наших закладах не буде", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Не по дорозі: українська спортсменка змінює громадянство на російське

В адміністрації закладу зазначають, що російської – в терміналах самообслуговування немає. А позиція української мови завжди була принциповою позицією мережі "Lviv Croissants" по всій території України, а не лише у Львові.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook