Скандальний нардеп від медведчуківської ОПЗЖ Ілля Кива подав законопроект, яким пропонує прирівняти беркутівців, які розстрілювали українців на Майдані, до Героїв Небесної Сотні.

Читайте також: "Відчули безкарність, страждають нацизмом": одіозний нардеп Кива пригрозив українцям розправою

Про це Ківа заявив в ефірі одного з телеканалів після засідання Комітету ВРУ, який розглядав відповідний проект закону, пише Вголос.

Нардеп заявив, що держава повинна захищати "беркутівців" і їхні сім’ї, надаючи повну соціальну підтримку і пільги. За його словами, зараз цих пільг немає тільки тому, що "комусь на той момент так було вигідно".

Раніше на своїй сторінці у мережі Ківа написав, що, спостерігаючи за тим, як американські поліцейські повзають на колінах перед чорними "революціонерами".

Читайте також: Скандальний нардеп Ківа обматюкав українця через запитання про війну

Також нардеп прирівняв учасників Революції Гідності до чорношкірих злочинців, які нині бунтують у США. Народний депутат написав написав на своїй сторінці у "Фейсбуці", що, "спостерігаючи за протестами чорних "революціонерів", починаєш все більше поважати беркутівців, які стояли плечем до плеча під градом каміння і коктейлів "Молотова".

Кива також повідомив, що наразі його законопроект відправили на доопрацювання.

Нагадаємо, раніше нардеп пропонував перейменувати проспект Бандери у Києві на честь вбитого в США Джорджа Флойда. Також він звернувся до митрополита Епіфанія з вимогою "канонізувати невинно убієнного Флойда". 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook