Попри численні повідомлення та застереження правоохоронців волиняни все ще стають жертвами шахраїв, які, потелефонувавши, називаються працівниками банків й обманом заволодівають коштами потерпілих.

Читайте також: Перевірте свій гаманець: українцям розповіли правду про фальшиві гривні

Днями двоє лучанок – 60-річна та 50-річна позбулися усіх наявних на банківських картках коштів − 1300 та 5000 грн. відповідно, повіривши "працівникам банку", які потелефонували й під приводом необхідності "розблокування картки" випитали усі необхідні для зняття грошей відомості, повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Такі злочини трапляються на Волині мало не щодня. Щоб не викликати підозри, шахраї телефонують з міських номерів фіксованого зв’язку з кодом, скажімо, 056, який відповідає Дніпропетровській області, де знаходиться центральний офіс одного з банків.

Шахраї називаються представниками служби безпеки фінансової установи. Під приводом перевірки і уточнення особистих даних, виявлення осіб, які причетні до фінансування тероризму і сепаратизму в України, відміни неіснуючих банківських операцій чи "хакерської атаки" на рахунок потерпілих, злочинці випитують у них реквізити банківських карток та зміст смс-повідомлень, які надходять клієнтам. Отримавши необхідну інформацію, перераховують наявні на карткових рахунках гроші собі.

Прокуратура області вкотре звертається до краян із проханням бути обачними й пам’ятати – працівники банків ніколи не проводять жодних операцій з картками в телефонному режимі. Отож в жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані та реквізити своїх банківських рахунків, а якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном "банківський працівник" – потелефонуйте у банк та з'ясуйте ситуацію.

Читайте також: Волинянка, яка хотіла купити авто, стала жертвою шахраїв

Ще одна пересторога − якщо ви загубили мобільний або сім-карта перестала працювати, відразу ж заблокуйте прив’язані до цього номеру телефону банківські картки.

"Пам'ятайте – лише ваша пильність та обережність не дозволить шахраям вас ошукати!", − йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter