6 березня 2019 року правоохоронці затримали главу однієї з політичних партій, який нібито пропонував кандидату в президенти України Юрію Тимошенко 5 млн грн за відмову від участі в президентських виборах. Мова про Тараса Костанчука, якого у наближених до Порошенка ЗМІ хибно називали наближеним до Юлії Тимошенко політиком.

Читайте також: Порошенко запустив шокуючу за масштабом схему фальсифікації виборів: подробиці

Ця акція виявилась чистою провокацієї, організованою на Банковій, тобто у Адміністрації Президента Петра Порошенка. Її мета полягала в тому, щоб дискредитувати Юлію Тимошенко і показати її як нечесного кандидата, який намагається підкупити конкурентів.

Відзначимо, що Тарас Костанчук має славу політичного афериста і неодноразово брав участь у різного роду шахрайських схемах на виборах різних рівнів.

Читайте також: Порошенко купив у кандидата в президенти квоти у виборчих комісіях для фальсифікації

Про викриття Тараса Костанчук написав на своїй сторонці у Facebook лучанин Ілля Токаренко, який мав нагоду попрацювати з ним над одним політичним проектом.

"Минулого року після розпаду певної політичної сили, до якої я мав причетність, з моїм екс-куратором по партійній роботі зв’язалися цікаві особи, запропонувавши співпрацю. Так як осередки ще були дієздатні і мали певну кількість людей за собою, люди запропонували зустрітися у столиці 20 червня.

В узгоджений час ми зустрілися біля Житнього ринку в одному з закладів харчування. Зустріч відбувалася інкогніто і до останнього ніхто не знав з ким ми маємо справу. На зустріч прийшли двоє людей, один з яких представився Тарасом, а інший Олександром. Під час розмови люди цікавилися партійними структурами, скільки людей перебуває. І от дійшли ми до фінального моменту, коли всім одразу стало цікаво кого же ми маємо представляти. Той, що представився Тарасом, сказав дослівно:

– Я людина військова, а тому люблю говорити прямо. Я збираюся йти у Президенти і знятися на користь Петра Олексійовича (Порошенка, – ред.).

Дехто з негодуванням до цього поставився, декого зацікавило. Мені особисто, як технарю, взагалі було байдуже. Крапку над всім проставила обіцяна місячна заробітна плата. 1000 умовних одиниць в довиборний період і збільшення суми у після виборний період. Всі ми люди і зрозуміло, що в певній мірі повелися на обіцяну суму.

Одразу були чітко розставлені умови роботи. Ми мали не подавати вигляду, що ми підтримуємо когось ще. Фінал нашої зустрічі закінчився обідом, після цього ми всі роз’їхалися по домівках.

На слідуючий день пролунав дзвінок від куратора, де були поставлені задачі по підготовці до приїзду "кандидата у Президенти". Перший мій план приїзду не був схвалений, бо стосувався Бурштину. Не дуже штаб хотів заморочуватися. Друга пропозиція стосовно проведення круглого столу по питанню "виборів мера у Луцьку" була спочатку схвалена, але вже за кілька днів вона була відхилена, бо основною причиною відмови у призначенні дострокових виборів, була провладна більшість, яка вже кілька років блокує це питання, незважаючи на заклики Луцької міської ради та представників у Верховній раді від Луцька.

Далі я все ж намагався, щоб певний тиск від Костанчука був на губернатора області, в повноваженнях якого є подання на дострокові вибори, однак і це не пройшло. Через двотижневі розбори по поданому мною проекту, круглий стіл залишили, однак взагалі без прив’язки до політики. На призначене число круглий стіл не відбувся, у зв’язку з тим, що Тарас був зайнятий у зйомках якогось фільму.

Місяць і другий, надходжень обіцяних коштів так і не відбулося, на дзвінки – постійний ігнор. Три місяці пройшли швидко, після чого Тарас нашому куратору сказав, що фінансів не буде, чекаємо до виборів.

І ось вчора, я взнаю що людина, яка всунула 5 мільйонів гривень (які генеральний прокурор назвав хабарем) і є той самий Тарас. Тарас Костанчук. "Доблєсний воїн", прокладка для діючого Президента України.

Читайте також: Порошенко розповів, в чому провалився на посаді президента (Відео)

В мене цілком логічне питання виникає, так а для чого свого да і в такій скандал? Тут елементарно. Складу злочину тут жодного. Хабар являє собою оплату певної суми за інтерес у службових справах. Кандидат не являється службовою особою і факту підкупу голосів тут немає, бо гроші пропонувалися за зняття з виборної гонки. А тому Костянчука невдовзі випустять, зате однак одразу полилася купа багна на кандидата у Президенти Юлію Тимошенко і політика Семена Семенченка. Для чого цей фарс? З кого ви робите ідіотів? Я не розкрив якоїсь таємниці, просто вже надоїли ці сплановані поливи брудом", – написав Токаренко, додавши документи.

Нагадаємо, що Адміністрація Президента запустила глобальну систему підкупу виборців за державний рахунок і дюжину технічних кандидатів, які поливають його опонентів брудом, щоб відвести удар від самого Порошенка, який разом з друзями замішаний у численних корупційних махінаціях із "Укроборонпромом" і схемах незаконного збагачення. Серед них – той же Юрій Тимошенко, скандальний політтехнолог Володимир Петров, журналістка президентського каналу "Прямий" Юлія Литвиненко, крадій давоських шапок Ігор Шевченко і т. д.

Та це все одно не дозволяє Порошенку потрапити до другого туру, оскільки його реальний рейтинг суттєво нижчий ніж у Володимира Зеленського і Юлії Тимошенко, а маніпуляції Ігоря Гриніва із ручними соціологами "Соцісу" – не більше, ніж порадувати Петра Олексійовича, який через нерви почав зривати шапки, бити і ображати осіб, які добровільно прийшли на його зустріч, а не із числа звезених бюджетників.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook