У Волинській ОДА Світлана Головачук допомагає представнику Петра Порошенка на Волині Володимиру Гунчику налагоджувати зв’язки і комунікувати з громадою області. Однак спосіб, який вона використовує для цього, викликає здивування та обурення навіть у колег по цеху.

Образливі, іронічні пости у Фейсбуці Світлани Головачук про усіх хто не дуже вигідний її шефу, йдуть у розріз з усіма відомими правилами етики державного службовця та журналіста. Такі вислови не личать їй і як жінці та, скоріше за все, її це мало бентежить, адже останнім часом, у кулуарах шириться інформація про те, що саме вона стала новою фавориткою губернатора Володимира Гунчика.

23 листопада під час сесії обласної ради, Світлана Головачук «народила» одразу кілька дописів. У них «головний політтехнолог» очільника ВОДА глузує з окремих обранців громади і голови облради Ігоря Палиці, називаючи розподіл бюджетного перевиконання «постановкою», та навіть бере на себе роль жюрі присуджуючи Оскар та інші мистецькі нагороди. Знаково, що державний службовець так чудово цитує класиків радянського кінематографу і крилаті вирази тих років, які надають комуністичному періоду особливого забарвлення.

Доволі неоднозначно сприйнявся гостями з Маневицького району один з постів красуні Світлани Головачук. Нагадаємо, через бездіяльність ОДА і особисто Володимира Гунчика державне підприємство «Волиньторф» опинилося на грані закриття, а сотні працівників під загрозою звільнення і втрати роботи. Дійшло до того, що обурені політикою мешканці навколишніх сіл погрожували перекрити трасу міжнародного значення з вимогою виділи заводу площі для розробки. Голову профспілки, одного з найбільших державних підприємств області «Волиньторф» Аліну Базарнову, яка представляє інтереси сотень мешканців Маневиччини, начальник відділу інформаційної політики Волинської ОДА Світлана Головачук глузливо назвала «профспілковою дівою».

До слова, роботу цього і комунального підприємства "Волиньприродресурс" блокує ставленик Адміністрації Президента Володимир Гунчик, через що Волинь вже втратила сотні мільйонів гривень. Торфобрикет, який виготовляють на маневицькому підприємстві, закупляють для бюджетних установ усієї області.

Обурена представниця «Волиньторф» у коментарі відповіла «тролю» з Волинської ОДА: «А чому такі коменти не на сайті ОДА? Та як би ви мене не називали, пишете ви нікчемно. Але зрозуміло чому. За ваш статус я промовчу». Користувачам соцмереж залишається лише гадати, під який «статус» підпадає поведінка прес-секретаря Гунчика і як про нього стало відомо навіть  у віддалених поліських селах.

Нагадаємо, саме фаворитка губернатора Світлана Головачук виганяла журналістів із нарад із представниками РДА та Держгеокадастру, де неодноразово мали вирішуватися питання виділення земельних ділянок для учасників АТО. Напередодні цих подій, голів Любомльської та Горохівської РДА, працівники УЗЕ у Волинській області, брали просто на гарячому під час отримання хабарів за позитивне вирішення земельних питань.

Про якість роботи і відкритість самої обласної державної адміністрації, красномовно свідчать останні події організовані відомством Світлани Головачук. Про яку публічність і створення позитивного іміджу центральної влади та Президента можна говорити, коли на зустріч з учасниками Революції Гідності на Волині до губернатора прийшло усього 15 людей! 

Держслужбовець радісно поділилась світлиною з цього заходу, гордо прокоментувавши допис: «Учасники Революції Гідності тепер матимуть соцпакет від держави».

Напевно, на думку прес-секретаря Гунчика, у Революції Гідності з Волині брали участь лише до 15 осіб. Чи, можливо, на зустріч були запрошені лише «потрібні» люди, адже інформації у вільному доступі про сам захід нам знайти не вдалося. Можливо, це повязано з боязню громадськістю і несприйняттям  постаті самого губернатора, якого у 2014 році після скандального призначення активісти гнали вулицями міста і кинули яйцем. За це громадськість дала йому кличку "Гунчик-побігунчик" та удостоїли почесної відзнаки - "Золотих кросівок".

До речі, на сторінці довгоногої красуні Світлани Головачук у Фейсбук вказано, що раніше вона працювала у редакції «Волинської газети», з якою у Володимира Гунчика 2 роки тривала судова тяганина. Губернатор всупереч Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» від 24 грудня 2015 р. та Постанови Кабінету міністрів України №848 від 23 листопада 2016 р. відмовлявся підписувати передбачену статтею 7 угоду, чим заважав роздержавленню видання.

Можливо, Володимир Петрович зрозуміє, що ганебна поведінка його підлеглої не сприяє формуванню позивного мікроклімату в середовищі волинської влади та заважає налогодженню продуктивного діалогу між виконавчою гілкою влади та найвищим представницьким органом Волині. Губернатор повинни винести з цього інциденту потрібні висновки та покарати свого прес-секретаря за "тролінг" і недостойну жінки та матері поведінку, а держслужбовець уникне подібних помилок у майбутньому і з повагою почне ставитися до звичайних громадян.