Останій раз ви авторизувались через "%social%"

Рада обрала керівників профільних комітетів

п'ятниця, 30.08.19  08:48
Рада обрала керівників профільних комітетів

Верховна Рада ІХ скликання обрала голів, перших заступників, заступників голів, секретарів і членів 23 профільних комітетів, які працюватимуть у парламенті.

Читайте також: Рада затвердила новий склад Кабміну (список)

За ухвалення відповідного рішення проголосували 299 народних депутатів на першому засіданні першої сесії парламенту нового скликання 29 серпня, повідомляє Укрінформ.

Згідно з чинним законодавством, комітет Верховної Ради − це орган парламенту, основна функція якого полягає у законотворчій роботі. Комітети відповідають за розробку законопроектів, доопрацьовують їх за дорученням ВР і надають висновки та рекомендації до них. Законопроект виноситься на розгляд і подальше голосування в залі засідань парламенту лише за погодженням профільного комітету.

Окрім того, комітет здійснює організаційну та контрольну функцію, зокрема слідкуючи за виконанням бюджету в межах своєї компетенції. Кожна депутатська фракція Ради має свою квоту на представництво у комітетах, яка залежить від кількісного складу фракцій. Разом з тим кожен із представників керівного складу комітету мають представляти різні політичні сили.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :