Після звільнення Олени Бабак Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля віцепрем'єр-міністром – міністром розвитку громад і територій.

Читайте також: "Бійтеся!": міністр Бабак зробила гучну заяву після свого звільнення з посади

Відповідний проект постанови підтримали 278 народних депутатів.

Відзначимо, раніше ексміністр Олена Бабак написала заяву на відставку і сьогодні була звільнена парламентом.

Як відомо, новоспечений міністр Денис Шмигаль до цього часу обіймав посаду голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації, якого на початку вересня призначив президент Володимир Зеленський.

Денис Шмигаль, 1975 року народження, має вищу освіту (Державний університет "Львівська Політехніка", менеджмент у виробничій сфері (машинобудування), інженер-економіст), а також є кандидатом економічних наук.

У 2000-х працював на різних посадах на "Львівському автобусному заводі", потім в інвестиційній компанії. На державну службу прийшов у 2009 році – став помічником голови Львівської ОДА відділу забезпечення діяльності керівництва апарату облдержадміністрації. Потім пішов на різні економічні та інвестиційні посади в ОДА.

У 2014-му став заступником начальника головного управління Міндоходів Львівської області; в 2015-му радник президента, віцепрезидент, генеральний директор, член Наглядової ради ТОВ ТПК "Львівхолод".

Читайте також: Перевіряє Зеленський: в Офісі підбирають кандидатів в Кабмін, – ЗМІ

З 2017 по 2019 роки заступник генерального директора з соціальних питань ПАТ "ДТЕК Західенерго"; директор ДТЕК Бурштинська ТЕС; в.о. заступника генерального директора з соціальних питань ПАТ "ДТЕК Західенерго".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook