На минулому тижні Президент України Петро Порошенко був з візитом у Миколаєві, який відзначився рядом скандалів.

Читайте також: Порошенко: "Якщо піду на вибори – виграю"

Під час президентського турне відремонтованими дорогами Миколаївщини стався казус, розповідає у своєму відоблозі "ЦРУ. За кадром" журналістка-розслідувачка Тетяна Мартинюк, пише 24 канал.

На одній із ділянок, куди обласні чиновники привезли президента, виявилося, ремонт навіть не розпочали. Такий розклад став справжнім сюрпризом для Порошенка. Незручно вийшло – виходить губернатор Савченко навіть не перевірив стан об'єкту, перш ніж запросити сюди президента. Схоже, надто був упевнений у власних підрядниках.

"І тут вже на місці разом із Порошенком почали шукати винуватих. Порошенко розгублено розмовляв із представником підрядника, мовляв, ну як ви так підвели, хлопці. І тут слово взяв губернатор Савченко, мовляв, чого надурили, пообіцявши завершити усе до 22 числа?" – зазначила Мартинюк.

За словами журналістки, інцидент, що стався під час візиту, – не випадковість. Якість ремонту цих доріг не відповідає нормам якості. Ще задовго до візиту президента про це говорили активісти та місцеві депутати. Навіть просили втрутитись СБУ, адже підрядники мають російське коріння.

"Отже, президент приїхав, а дороги нема. Тепер гарант бере з представника підрядника обіцянку – до 1 жовтня повністю завершити ремонт. Перевіряти буде особисто. По Skype. А от мені теж буде дуже цікаво подивитись на якість тієї дороги, яку будуть робити лише заради президента, аби вкластись у найкоротші терміни. Оця показуха вилазить українцям боком. Адже заради піару перед керівництвом країни чиновники зі шкури лізуть, аби продемострувати, які вони господарники", – наголосила вона.

Читайте також: Освіта для доньок Порошенка: у скільки мільйонів обійдеться президентові навчання двійнят (відео)

Мартинюк нагадала і про епопею із будівництвом аеропорту у Миколаєві. Хотіли поспіхом вкластися у кілька місяців та ще рік тому відкрити летовище, аби помпезно прийняти там борт номер один, тобто президентський. Зібрали робочих і без документів почали ремонтні роботи. А далі – тендерні скандали, кримінальні провадження, звинувачення у хабарництві, самогубство льотчика Волошина, який виявився крайнім, судові розбори за нібито благодійні кошти від підрядника Стерпула і, як результат, аеропорт, який не працює.

"А заради чого так поспішали і наламали стільки дров? Знову ж таки президенту хотіли догодити, прийнявши першим на летовищі його літак. Як бачимо, миколаївські чиновники наступають на одні й ті самі граблі і не роблять висновків. Від наведених фактів сумно стає. Радянська запобігливість та трепіт чиновників перед великим начальством врешті обертається великими проблемами для простих людей. Швидкість та показуху вони ставлять вище за якість", – підсумувала журналістка.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter