На рахунки управління капітального будівництва Волинської ОДА наклали арешт через борг у розмірі 68 тисяч гривень.

Читайте також: Губернатор Волині запросив журналістів у свій розкішний маєток

Про це повідомив депутат Волиньради Михайло Імберовський на своїй сторінці на Facebook.

"Виглядає так, що будівельні роботи на усіх без винятку об’єктах в області, замовником яких є УКБ ВОДА, під загрозою зриву, як і введення їх в експлуатацію у заплановані строки!? Адже через непогашення управлінням капітального будівництва облдержадміністрації кредиторської заборгованості в загальній сумі 68,7 тисячі гривень, що утворилась 1. 01. 2013 року на двох об’єктах, які фінансувались за рахунок субвенції так званого соцеконому (кошти, що залучають в область наші нардепи)", – йдеться у дописі.

Депутата обурює те, що через невелику суму боргу підприємство-забудовник звернулось в суд, виграло і заблокувало рахунки УКБ, а ОДА за п’ять років не спромоглася вирішити це питання.


"Відповідно, ті забудовники, які будують сьогодні школи в Любохинах, Луцьку школа № 27, Осівцях, дитячі садочки і інші об’єкти в тому числі і по ДФРР через нефінансування будувати не будуть до ліквідації цієї заборгованості, а це, як повідомляють в УКБ, не раніше травня", – йдеться у дописі депутата.

Також Михайло Імберовський повідомляє, що сьогодні ж ініціює звернення до голови обласної ради Ігоря Палиці, щоб ліквідувати цю заборгованість з обласного бюджету при розподілі вільних залишків.

"На початку опалювального сезону було заблоковано рахунки "Луцьктепло" і окремі особи позбулися посад через свою таку позицію. Кого ще потрібно звільнити, щоб таких речей у нас більше не траплялось?", – додає депутат.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter