Ключовою зміною в системі владі України за підсумками виборів 2019 року стане реальна відповідальність за корупційні злочини чиновників будь-якого рівня та завершення епохи покривання "своїх" і цькування "чужих" політичною верхівкою. Про це в ефірі програми "Право на владу" заявив лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков, інформує ТСН.

Читайте також: "Я хотів помститися за 5 років принижень": один із нападників на Порошенка записав відеозвернення

"Ми розуміємо всю ту відповідальність, яка сьогодні лежить на нас, яка буде наступні п’ять років лежати на нашій команді – на Офісі президента, на Верховній Раді, на уряді", – появнив політик і додав, що його ключовою вимогою, як лідера партії, до висуванців від "Слуги народу" була чесність і готовність працювати без спроб влізти до бюджету з метою особистої вигоди.

"На жаль, ніколи в нашій державі не було можливості повністю змінити систему. Так, приходили нові люди. Так, багато з них було адекватних, нормальних, іноді навіть і порядних. Але унікальність сьогодення в тому, що є три вертикалі, які будуть повністю змінені. Повністю", – наголосив він.

Читайте також: Зеленський телефонував Трампу: про що говорили

Разумков послався на слова свого колеги про старих політиків, яких "звикли бачити у фас, у профіль", тобто в різних конфігураціях коаліцій, при владі та в опозиції вже протягом десятиліть.

"Але я сподіваюся, що ми будемо бачити не лише фас і профіль, а знизу ще й номер", – натякнув політик на традиційний образ фотографії злочинця.

"І це будуть інші фотокартки в інших папках. І я сподіваюся, що система буде працювати виключно за законом – не тому, що вони нам подобаються чи не подобаються, а тому що вони порушили закон", – пояснив лідер "Слуги народу". 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook