У Луцьку перевірили оплату проїзду пасажирів і наявність індивідуальних засобів захисту в тролейбусах та маршрутках. Станом на 17 годину оштрафували 87 пасажирів. Як проходило інспектування громадського транспорту – у сюжеті Суспільного.

Читайте також: Виявлено численні порушення зі сторони пасажирів: у Луцьку інспектують громадський транспорт

Контролери працювали на трьох локаціях. На зупинці "готель Україна", також перевіряли пасажирів на луцьких зупинках транспорту "ЦУМ" та "департамент Соцполітики".

Найбільше "зайців" – тих, хто не оплачує проїзд, серед молоді, – говорить контролерка Оксана Владичко. Одна з популярних відмовок: "Я оплатив і картку віддав другу, який уже вийшов".

"Зайці" просто заходять, картку прикладають, водій не має часу звертати увагу чи оплата відбулася чи ні, сідають в кінець маршрутки і їдуть непомітно", – каже контролерка.

У Луцьку діє безготівкова оплата. Форми різні: спеціальна картка, банківська чи QR-код у мобільному додатку. Контроль за оплатою – це обов’язок перевізника, – говорить начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов.

"Попри валідатори, лучани все одно розраховуються готівкою. На сьогодні, це приблизно 30-50 % від загальних розрахунків за проїзд. Від загальної перевіреної кількості пасажирів – 10% взагалі не платять за проїзд, на них виписують штрафи. З початку січня контролери перевірили більше мільйона пасажирів. Наклали штрафів на понад 100 тисяч гривень", – каже начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради.

Читайте також: У Прилуцькому окрузі затвердили зупинки нової маршрутки (перелік)

Перевізник Степана Тимощук, каже, що в його маршрутках готівкою розраховується орієнтовно 60% пасажирів.

Лучанка Юлія Яцун всюди розраховується карткою. Каже, що вже звикла до цього: "І зручно, як немає коштів на електронному рахунку, то можна карткою банківською. І не треба торкатися брудних грошей".

"Станом на 17:00 інспектори перевірили 1309 пасажирів. 87 з них оштрафували", – розповів Володимир Степанов.

Як повідомлялося, У Луцьку інспектували громадський транспорт. Зокрема, перевіряли, чи всі пасажири оплачують проїзд електронним квитком та носять захисні маски.


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook