У Старому Загореві на Волині московський піп співав за упокій Томосу про незалежність Української церкви. Щоб потрапити у храм, вірянам новоствореної ПЦУ довелось застосовувати силу, інформує Вголос.

Читайте також: "За спроби захопити собор": ПЦУ заборонила богослужіння протоієрею

Вірянам довелось відвойовувати церкву, яку захопили прибічники Московського патріархату. Сталась бійка та шарпанина, проте храм усе ж відвоювали.

Перехід до ПЦУ мешканці села Старий Загорів більшістю голосів підтримали на початку квітня та зареєстрували релігійну громаду. Коли ж прийшли до храму, щоб повідомити про це священику, до приміщення церкви їх не пустили.

"Люди не пускали нас у храм, тому ми були змушені зривати замки. Я вважаю, що священики повинні людей зближувати, бо вони духовні наставники. А священик московського патріархату співав за упокій Томосу. Це великий гріх. Така людина не повинна брати в руки чашу й інших людей причащати", – обурюється мешканець села Віталій Політило.

Читайте також: Члени ПЦУ з поліцією та СБУ захопили храм на Рівненщині

"Ми всі живемо на українській землі. Тому як можна поклонятися Кирилові і правити службу на, скажемо так, незрозумілій для нас мові. Ми хочемо чути українську мову. Ми вчимо дітей патріотизму", – каже селянка Юлія Боць.

Благочинний Локачинського округу УПЦ (МП) Анатолій Собуцький та приблизно 100 його прибічників кажуть, що переходити до ПЦУ не хочуть. Московський піп також заявляє, що нова громада повинна мати свій об’єкт і обживати його, а не забирати у людей готове.

Для новоствореної громади вже призначили нового священика.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook