У РФ повідомили про долю зенітних керованих ракет С-400, які призначалися для постачання в Китай.

Читайте також: В зоні ООС поранили трьох українських військових

Глава "РОСТЕХ" Сергій Чемезов повідомив невтішні новини щодо зенітних керованих ракет систем С-400, передає "Діалог.UA" з посиланням на "РБК".

Він пояснив, що Російська Федерація ще в січні минулого року уклала контракт з КНР на поставку ракет, які вже повинні бути на території Китаю. Однак плани росіян змінив шторм, через який на судні з С-400 сталася аварія. В результаті сильного вітру і качки росіяни ліквідували пошкоджені ракети, втративши шалені гроші(понад три мільярди доларів).

Читайте також: Українська армія вчилася знищувати ворога з "Урагану" (відео)

Зараз в Росії готують нові ракети, щоб їх все таки відправити в Китай разом з майном, яке якось вціліло під час шторму. Відзначимо, що у Китаї почали "топити" російські системи ППО С-400. По всій видимості, нечисленний список покупців установки скоротиться ще більше. Увагу на важливі сигнали з Пекіна звернув російський telegram-канал "Холодна війна".

Ресурс зазначив, що недавно найбільша корпорація Китаю Sina оприлюднила статтю, яка буквально розгромила російські зенітно-ракетні системи С-400 "Тріумф". Російських розробників звинуватили в завищенні параметрів. Так, зазначалося, що система абсолютно марна проти американських винищувачів 5-го покоління F-35 і F-22, вона буде знищена ще до того, як зможе їх засікти в небі.

В них нагадали, що в Китаї до цих пір діє жорстка інформаційна цензура. Це означає, що стаття була випущена на ресурсі з таким великим охопленням аудиторії при узгодженні з владою, а, цілком можливо, з їх подачі. "Китайці по-східному розвінчали міф про С-400, який, до речі, ніколи не був задіяний в реальних бойових діях. І це при тому, що Китай – один з небагатьох на сьогоднішній день реальних покупців С-400 у Росії", – повідомив ресурс.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook