Родичі загиблого під Слов'янськом Донецької області італійського фотокореспондента Андреа Рокелле вимагають в України компенсувати їм півмільйона євро.

Читайте також: РосЗМІ називають вбитого ватажка "ДНР" злочинцем

Про це йдеться в супровідних документах до проекту розпорядження Кабінету Міністрів щодо закупівлі юридичних послуг за позовом, пише Сегодня.

Також вказується, що в липні суд італійського міста Павіа почав розгляд позову родини Рокелле проти України, розглядаючи його паралельно зі справою проти українського військовослужбовця Віталія Марківа, якого звинувачують в причетності до вбивства журналіста.

Головною підставою для розгляду є компенсація сім'ї Рокелле, а також ЗМІ Італії, асоціації журналістів Ломбардії та асоціації журналістів-фрілансерів Cesure Lab, які приєдналися до процесу Національної федерації.

Читайте також: Росії не потрібні: жителі Донбасу розгублені, готові здатися

Відповідно до супровідних документів, Службі безпеки України не вдалося встановити обставини того, що сталося, оскільки на місце події слідчі потрапили лише через півроку після вбивства, коли Слов'янськ перейшов під контроль української влади.

До того ж, медексперт, який проводив розтин Андреа Рокелле, виїхав за кордон.

Зазначивши, що через відсутність в України уповноваженого представника, це може призвести до ухвалення італійським судом рішення на користь позивачів, уряд схвалив закупівлю юридичних послуг.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter