Президент Росії Володимир Путін заявив, що на території окупованого Донбасу немає російської армії.

Читайте також: «Армія пенсіонерів Путіна» насмішила мережу (Відео)

Про це він сказав під час щорічної прес-конференції, відповідаючи на питання журналіста з України, повідомляє Громадське.

"Російської армії на території Донбасу немає. Там задіяні певні військові поліцейські формування, які є самодостатніми, і які готові відбити акції проти Донбасу. Ми вважаємо, що це відповідає інтересам тих людей, які проживають на тій території", – заявив Путін.

Говорячи про введення на Донбас миротворчої місії ООН, російський президент заявив, що він "погодився з Порошенком, що місію ОБСЄ треба озброїти, потім – що треба забезпечити її безпеку".

За словами Путіна, у телефонній розмові з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель політикиня йому запропонувала, аби миротворці ООН були не тільки на лінії розмежування на Донбасі, але і по всій його території.

"Я подумав, і сказав, що вона права. Але зараз виходить, що цього недостатньо. Все зводиться до того, аби поставити під міжнародний контроль цю територію… Києву треба домовлятися з Донбасом, але Київ ухиляється від прямих контактів", – заявив Путін.

Відповідаючи на питання про Мінський формат, який покликаний врегулювати конфлікт на Донбасі, президент РФ назвав його ефективність "низькою.

"На мій погляд  – через неконструктивну позицію київської влади. Немає жодного бажання реалізовувати Мінські домовленості", – заявив Путін.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook