Відео вибуху в кафе "Сепар" в окупованому Донецьку, де загинув екс-ватажок так званої "ДНР" Олександр Захарченко, оприлюднив російський телеканал "Росія 1".

Читайте також: "Вставляли в зуби гранату і сильно били", – полонений "ДНР" розповів про звірячі тортури

У сюжеті йдеться, що ці кадри не бачив ніхто, крім експертів. Відео зняте зсередини приміщення − там видно останні секунди життя екс-ватажка "ДНР", також є відео з камер біля кафе.

На кадрах видно, як до будівлі під'їжджає кортеж з Захарченком. Першим у заклад заходить його охоронець і озирається. Слідом йде сам Захарченко. В цей же момент відбувається вибух.

Читайте також: У Донецьку на з'їзді "Компартії" пролунав вибух, постраждав кандидат на пост ватажка "ДНР"

31 серпня в результаті вибуху в ресторані загинув ватажок "ДНР" Олександр Захарченко. Так звані правоохоронці самопроголошеної "ДНР" заявили, що затримали "українських диверсантів", які, ймовірно, причетні до замаху на Захарченка. Але в СБУ цю інформацію не підтвердили.

В ОРДО у вбивстві підозрюють охоронця Захарченка, а МЗС РФ звинувачує "київський режим". У той же час в СБУ повідомляли, що смерть Захарченка може бути результатом внутрішніх кримінальних конфліктів серед бойовиків, насамперед пов'язаних з перерозподілом віджатого бізнесу протягом 2014-2018 років. 2 вересня Захарченка поховали в Донецьку поруч з бойовиками "Гіві" і "Моторолою".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter