Російський бізнесмен Павло Фукс пояснив, чому відмовився від російського громадянства і отримав український паспорт.

Читайте також: Незаконний бізнес волинського депутата перевірить Генпрокуратура та податківці

Він народився у Харкові, але згодом переїхав до Росії, де прожив тривалий час. Свій капітал Павло Фукс заробив у сфері будівництва. Найвідомішими творіннями його будівельної корпорації Mos City Goup є хмарочоси "Москва-сіті".

Наразі він вже не має активів у Росії і взагалі відмовився від громадянства РФ, адже ще в 2015 році отримав паспорт України.

За інформацієї програми "Схеми", Павло Фукс має великі бізнес-інтереси в Україні. Зокрема, він зацікавлений у газовидобувній компанії "Укрнафтобуріння" Сахалінського газового родовища, яке входить в орбіту інтересів бізнес-партнера родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та його соратника по партії "Народний фронт" Ігоря Котвіцького, та у приватизації Одеського припортового заводу – якщо не для себе, то для своїх бізнес-партнерів.

Окрім того, раніше видання "Економічна правда" з посиланням на власні джерела повідомляло, що частина компаній, зокрема, "Девон", "Голден Деррік" та "ДВ Нафтогазовидобувна компанія", також перейшли у власність Фукса.

Сам підприємець заявляє, що не має стосунку до жодної з наведених компанії, але цікавиться іншими проектами.

"В Україні я сьогодні маю інтерес, бо зараз тут дуже вигідно все купувати. Через 2-3 роки Україна буде, як європейська країна по вартості будь-яких активів", – зазначив Фукс.

Додамо, що увійшовши в рейтинг найбагатших українців 2017 року він одразу посів 24-е місце з 270 млн доларів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook