В лікарні помер 19-річний парамедик-доброволець Микола Волков на позивний "Смурфік".

Читайте також: Українські військові просунулись до Донецька

Хлопця 11 квітня пострілом у голову застрелив ворожий снайпер, пише командир добровольчого батальону "Госпітальєри" Яна Зінкевич на своїй сторінці у Facebook.

"Для ворожих снайперів немає правил, медики та парамедики для них бажані цілі", - говорить вона.

По дорозі до лікарні ім. Мечникова, яка знаходиться у Дніпрі Миколу двічі витягували з того світу. Стан поранення був важким, температура "Смурфіка" підіймалась до 42 градусів, доброволець впав в кому та пролежав в ній 4 доби.

"Тяжко продовжувати далі, тяжко бути командиром і розуміти що твої люди можуть померти або бути пораненим. Але я і надалі працюватиму щоб рятувалось більше життів, було менше смертей, поранені виживали", – каже вона.

До війни Микола був ультрас футбольного клубу "Маріуполь", з 2017 по 2018 рік провів золотий сезон з улюбленою командою.

Читайте також: 8 українських військових поранили за добу на Донбасі

У 2018 році приєднався до добровольчого батальйону "Госпітальєри", був бійцем восьмого батальйону "Аратта" Української добровольчої Армії.

"Він не мав медичної освіти, але за покликом душі став парамедиком та рятував життя.

Це надзвичайно щирий та одночасно мужній хлопець, який був готовий понести найбільшу ціну Свободи – життя", – говорить Зінкевич.

З добровольцем попрощаються у Маріуполі, 17 квітня 0 13:00 в поминальному домі. Його поховають на Старокримському кладовищі, на Алеї слави.

"Я часто чую останній рік-два, що добровольців на передовій немає, що нашого батальйону там немає. Я часто чую що війни немає. Я часто чую: "мир будь-якою ціною". Але чи готові ми нести таку ціну? Забути десятки тисяч загиблих та поранених? Чи готові ми бездіяти і залишити все як є? Ні", – підсумувала Зінкевич.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook