Співробітники Служби безпеки України під час розслідування кримінального провадження щодо замаху на вбивство журналіста Аркадія Бабченка встановили, що російські спецслужби фінансують діяльність в Україні політичної партії "Розумна сила".

Читайте також: У Польщі закликали Росію звільнити українських політв’язнів

Про це на брифінгу у Києві повідомив заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар, повідомляє УНН.

Читайте також: Як російська бабуся-"поліглотка" поговорила з іноземним журналістом

“Крім того, встановлено, що Герман був посередником фінансування політичних сил російською стороною. Зокрема у розмовах він згадує партію "Розумна сила". Звертаю увагу, рішення про передачу грошей приймалося на вищому політичному рівні РФ. Спочатку ми планували затримати Германа відразу після встановлення замовників та можливих інших виконавців терористичного акту стосовно Бабченка. Але в процесі проведення НСРД було задокументовано, що спецслужбами РФ планується ціла серія терористичних актів в Україні. Була отримана інформація, що російськими спецслужбами складено список потенційних об'єктів терористичних атак”, – сказав Тиводар.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter