Російська Федерація готується до світової війни, яку може розпочати в найближчі 6 років.

Читайте також: ЄС продовжив санкції проти Росії

Про це керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров заявив, виступаючи на презентації в Києві, повідомили в прес-службі РНБО.

Серед ключових проблем, перед якими стоїть Україна, керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату РНБО назвав, зокрема, незадовільні темпи економічного розвитку, зношеність інфраструктури, демографічну кризу і зменшення частки України в світовому ВВП.

Аналізуючи ескалацію російської збройної агресії проти України, Петров зазначив, що Україна є не кінцевою метою РФ, а лише елементом підготовки до ширшого наступу.

"Зараз всі плани переозброєння великих держав, зокрема, РФ, заплановані на 2023-2025 роки. Світ може бути готовим до глобального конфлікту буквально через 6 років, але він може початися і раніше", – зазначив Петров.

За його словами, в гіпотетичній третій світовій війні "Росія, посилена ресурсами України, – це буде зовсім інша Росія".

Петров підкреслив, що це поступово усвідомлює не тільки українська влада, а й західні еліти, які розуміють, що Україну треба підтримувати.

Читайте також: Польський актор поскаржився на засилля російської мови в Києві

Він підкреслив, що росіяни спробують вплинути на ситуацію в Україні напередодні виборів гібридними засобами "через інформаційну та кіберкампанію", але сектор безпеки і оборони готовий до цих погроз.

При цьому, за словами Петрова, змінюється якість Збройних сил, що є ключовою перевагою перед російським агресором.

Він підкреслив, що, незважаючи на ескалацію гібридної агресії РФ і внутрішні проблеми, Україна стає все сильнішою і готова до нових викликів.

"Поступово ми перетворюємося в абсолютно іншу силу. Крок за кроком ми стаємо сильнішими", – підсумував він.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter