Росія може спробувати реалізувати в Україні бліцкриг – її цілі дійти до Дніпра.

Читайте також: "Марш материнського гніву": тисячі росіян піднялися на протести (фото)

Про це написав публіцист Дмитро Менделєєв в "Дзеркалі тижня".

Далі подаємо текст автора бе змін:

"Військове керівництво Росії, найімовірніше, планує розв'язати новий бліцкриг проти України в формі наступальної операції із застосуванням сухопутних військ, в поєднанні з повітряною, протиповітряною, морською, десантно-морською, повітряно-десантною операціями, а також використанням сил спеціальних операцій. Найбільш ймовірна мета - знищення основних угруповань ЗСУ на сході, що залишилися території Лівобережжя і вихід на рубіж Дніпра. При цьому незаконні військові формування та терористичні угруповання на території Донецької та Луганської областей будуть використані противником для відволікання на деякий час основних сил ЗСУ".

В таких умовах Росія отримає вплив над стратегічно-важливими підприємствами.

"Турбує те, що в зоні дії стратегічного угруповання російських військ знаходиться та частина нашої країни, де зосереджено 2/3 економічного потенціалу і більшість підприємств, що мають стратегічно важливе значення для функціонування оборонно-промислового комплексу.

При цьому треба зазначити, що на цих територіях сьогодні реалізуються проекти зі створення нового виробництва в сфері оборонної промисловості. Навіть при реалізації самого м'якого сценарію військових дій протягом 7-10 днів економіка країни може втратити можливість забезпечення потреб Збройних сил для відбиття агресії".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook