Увечері 21 червня біля будівлі парламенту Грузії знову зібралися протестувальники. "Ні насильству", "Росія – окупант" – частина молоді влаштувала ходу протесту вулицями Батумі під такими гаслами, повідомляє Грузія-онлайн.

Читайте також: Російський депутат спровокував криваві масові сутички у Грузії: що сталось у Тбілісі (відео, фото)

Учасники ходи приєдналися до демонстрантів на площі Європи, які вимагали звільнити затриманих на проспекті Руставелі напередодні.

"Затримані повинні бути негайно звільнені, саме з цією вимогою ми влаштували ходу вулицями. У нас немає політичних вимог, так як нам не потрібно приписувати окуляри і захищати крісла. Ми захищаємо честь країни, ми засуджуємо насильство і російську окупацію", – заявив учасник акції Акакій Цецхладзе.

Учасники акції в Батумі висловлюють солідарність з акціями в столиці.

Читайте також: Колона українських ЛГБТ-військових вперше візьме участь у марші рівності "КиївПрайд"

20 червня в Грузії спалахнули антиросійські протести. Вони почалися після того, як російський депутат Сергій Гаврилов сів у крісло голови парламенту Грузії під час сесії Міжпарламентської Асамблеї Православ'я.

Опозиція вимагає відправити у відставку трьох високопоставлених чиновників – голову парламенту Іраклія Кобахідзе, глави МВС Георгія Гахар і глави СГБ Вахтанга Гомелаурі. Спікер парламенту вже покинув свій пост.

Повідомлялося, що внаслідок застосування поліцією в Тбілісі спецзасобів постраждали близько 240 осіб, журналістка втратила око. Поліція затримала 305 учасників протестів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook