Рівень воєнної загрози з боку Росії значно підвищився, поблизу кордону України зосереджена авіація, танки, ракети і високоточна зброя.

Читайте також: "Надо их за*башить, бл**ь. Медведев уже в такой панике орет": опублікували переговори флоту РФ

Про це повідомив на брифінгу в Києві представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає НАРОДНА ПРАВДА.

За словами представника розвідки, Росія нарощує військовий потенціал на західному, південно-західному і арктичному стратегічних напрямках. Мілітаризує Азово-Чорноморський регіон.

Читайте також: Воєнний стан в Україні: з’явився текст президентського указу

Скібіцький також повідомив, що починаючи з 2014 року, у східного кордону України РФ нарощує кількість танків – в Ростовську область здійснено передислокацію 250 танків зі східних районів. За даними розвідки, підрозділи першого і другого армійського корпусів РФ переведені в підвищену ступінь бойової готовності.

В окупованому Криму знаходиться 31,5 тисячі російських військових, збільшено кількість протикорабельних ракетних комплексів, авіації, підводних човнів, відновлені військові аеродроми. Поставлена мета встановити повний контроль над Чорним та Азовським морями і не допустити розширення присутності країн-партнерів України та країн НАТО в заходах щодо забезпечення безпеки в Чорноморському регіоні.

Найбільш загрозливими напрямами для України, за словами представника розвідки, залишаються схід і північний схід.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter